Kinesitherapie

Powermove beoefent algemene kinesitherapie met volgende specialisaties:

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie focust zich op de preventie, diagnose, behandeling en revalidatie van alle mogelijke acute en chronische sportletsels, zowel op recreatief als professioneel niveau. Hierbij staat oefentherapie centraal. Wanneer de revalidatie succesvol beëindigd is, kan de atleet ook bij ons terecht voor eventuele prestatieverbetering, dit onder meer door de begeleiding van krachttraining. Hierbij worden technische aspecten van krachttraining vooral benadrukt.

Manuele kinesitherapie

Manuele kinesitherapie is de specialisatie die zich richt op gewrichts-, spier- en fasciale blokkeringen op te heffen. Door middel van verschillende technieken zoals osteo-articulaire technieken (o.m. dry needling, mobilisaties en manipulaties), musculaire en fasciale therapie en neurogene technieken wordt de patiënt behandeld.

Blessurepreventie

Veel belang wordt gehecht aan de blessurepreventie van sporters. Door middel van een grondig screening en analyse van de sport specifieke risicofactoren wordt een behandelplan opgezet om zo goed mogelijk het risico op blessures te vermijden.

Post-operatieve kinesitherapie

Kinesitherapie na traumatische/ orthopedische chirurgie is een andere specialisatie die beoefend wordt in Powermove, dit zowel voor sporters als niet-sporters. Veel voorkomende letsels zijn voorstekruisband- en meniscusscheuren, knie- en heupprotheses, kraakbeenletsels, fracturen van onderste en bovenste ledematen, enkeldistorsies etc,…

Ik wil een afspraak maken!